AJTR
5 locuri de vizitat gratis la Veneţia 5 locuri de vizitat gratis la Veneţia
Veneția, iarna. 5 locuri de vizitat când ești îndrăgostit de sufletul ei, iar ea ți se oferă, precum curtezanele-i celebre, pe Ponte delle Tette,... 5 locuri de vizitat gratis la Veneţia

Veneția, iarna. 5 locuri de vizitat când ești îndrăgostit de sufletul ei, iar ea ți se oferă, precum curtezanele-i celebre, pe Ponte delle Tette, gratis!

1. Piața San Marco. De vizitat la orele dimineţii, când mulțimile încă n-au asaltat-o. Când magazinele căptușite cu suveniruri (scumpe) abia se deschid. Privitul pe fereastră, admiratul, strânsul de amintiri colorate dincolo de apele irișilor e, însă, gratis. La fel, ruga însingurată, în Bazilica San Marco și sincerul oftat de uimire dinaintea icoanelor de mozaic bizantin. De-acolo, doar un pas ai de făcut pana in Piațeta San Marco, flancata de Palatul Dogilor (de o parte) și Biblioteca Marciana (de cealaltă parte), fondata de Petrarca. Cele doua coloane, cu leul bibliofor și Sfântul Marcu (protectorul oraşului) îi aşteaptă și astăzi pe navigatorii venețieni, scrutând zarea, dincolo de turlele bisericii de pe insula Sfântului Gheorghe.

2. Podurile Veneției. Traversând canale și canalette, unind palate și piațete, după principiul suveicii. Pe însoritul Canal Grande, arcul marmoreic al Podului Rialto, cu umbrele neguțătorilor evrei veghind viermuiala turiştilor și-a vânzătorilor de amintiri spectaculoase. Ponte dell’Academia, între Campo di San Vidal și Campo della Carita, cu superba privelişte asupra bazilicii Santa Maria della Salute. Adu un lacăt cu tine și-nchide-l acolo, de una dintre zăbrelele lui de lemn. Se spune ca dorințele prinse cu lacătul pe Ponte dell’Accademia se vor împlini, nesmintit. Puntea suspinelor… podul acoperit, ce leagă Palatul Dogilor de vechea închisoare venețiana. Se spune ca acei care trec pe sub pod încă pot auzi suspinele prizonierilor din trecut… deşi alte suspine pot fi mai clar auzite, azi, cele ale îndrăgostiților care coboară spre mare, cu gondola de un negru lucios.

Citește mai departe pe RevistaFelicia.Ro

admin

Niciun comentariu pana acum.

Fii primul care lasa un comentariu.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *