AJTR
Beaujolais Nouveau in Centrul Istoric Beaujolais Nouveau in Centrul Istoric
Text: Daniel Dobre O fereastra de soare si vreme calda intr-o saptamana rece, mohorata si cu ceata. De o astfel de zi au avut... Beaujolais Nouveau in Centrul Istoric

Text: Daniel Dobre

O fereastra de soare si vreme calda intr-o saptamana rece, mohorata si cu ceata. De o astfel de zi au avut parte ospatarii care au luat startul, pe 16 Noiembrie 2012, la Intrecerea Ospatarilor – Course des Garçons de Café.
Ospatarii s-au intrecut in indemanare si in eleganta in cadrul acestui concurs organizat cu prilejul sărbătorii vinului “Beaujolais Nouveau”. Întrecerea Ospatarilor – “Course des Garcons de Café”– este un concurs prin intermediul căruia sunt promovate meseriile din industria Ospitalitatii.

Startul concursului a fost dat din fata Restaurantului Negresco din Centrul Istoric, pe traseul: strada Stavropoleos, strada Postei, strada Franceza, strada Nicolae Tonitza, strada Sfantul Dumitru, strada Postei si strada Stavropoleos.
Concurenţii au parcurs 350 de metri până la punctul de sosire, avand in mana o tava rotunda pe care au fost asezate 2 pahare umplute cu vin Beaujolais Nouveau, demonstrând astfel nu doar îndemanare, ci şi profesionalism şi eleganţă – caracteristici de bază ale meseriei de ospătar.

7 premii au fost oferite castigatorilor si fiecare participant, castigator ori necastigator, a primit cate o sticla de Beaujolais Nouveau – Georges Duboeuf. Premiile au fost inmanate in cadrul Seratei Beaujolais Nouveau organizata la Negresco, serata la care au fost extrase de asemenea 7 premii din tombola pentru invtatii serii.
Serata cu vin Beaujolais Nouveau – Georges Duboeuf, Foie gras Rougié si alte delicatese, rezonand pe ritmuri si acorduri de chansonette Frantuzesti, a incantat gustul invitatilor purtandu-i pe taramurile Beaujolais.

Sărbătoarea Beaujolais Nouveau a fost organizată pentru prima dată în Franţa, în anul 1951, fiind creata de catre Georges Duboeuf. Evenimentul este unul tradiţional în toată Europa, în America de Nord şi Asia şi se organizează în fiecare an, în cea de-a treia joi a lunii noiembrie, la miezul nopţii, când este lansată noua recoltă Beaujolais. România a sărbătorit pentru prima dată Beaujolais Nouveau si Intrecerea Ospatarilor – la Course des Garçons de Café pe 18 noiembrie 2010. Regiunea viticolă Beaujolais este situată în Franţa, în departamentul Rhone, întinzându-se pe 55 km lungime şi între 12 şi 15 km lăţime. Limitele sunt fixate de Munţii Beaujolais cu înălţime maximă de 1012 metri şi Munţii Saint-Rigaud. Numele Beaujolais provine de la nobilii de Beaujeu. Beaujolais este un teritoriu încărcat de istorie şi cu tradiţii bogate.

  • Dan Frank

    14 decembrie 2012 #1 Author

    Beaujolais-ul este un vin nu prea bun, cel mult cel Village e baubil (ma rog, pentru unii ,,,)

    Tot circul care se face cu vinul nou de Beaujolais are rolul sa suplineasca pentru comert lipsa calitatii.

    Răspunde

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *