AJTR
Tăcerea cetățenilor naște monștri Tăcerea cetățenilor naște monștri
Ziua în amiaza mare suntem furați de votul nostru pro-european din 30 noiembrie 2014 şi ne facem a nu vedea că ni se răpeşte... Tăcerea cetățenilor naște monștri

Ziua în amiaza mare suntem furați de votul nostru pro-european din 30 noiembrie 2014 şi ne facem a nu vedea că ni se răpeşte una dintre ultimele speranțe. Să fie clar pentru toţi: tăcerea cetățenilor naște monștri. Despre ce este vorba?

Cunoaştem cu toții că alegătorii şi-au spus cuvântul la urne şi au oferit 55 de mandate, din 101, pentru cursul european al R. Moldova şi implementarea Acordului de Asociere RM-UE. Foarte mulţi alegători, amintindu-şi de perioada de guvernare, s-au ținut cu mâna de nas când au intrat în cabina de votare, dar conștientizând că votul se dădea între Rusia coruptă şi Europa civilizată, cetățenii s-au văzut nevoiţi să mai dea o șansă formațiunilor politice din fosta Alianță, deşi, evident, nu meritau. La fel, este adevărat, că mulţi alegători dezgustați de comportamentul liderilor de partid, au votat pentru persoane concrete gen Maia Sandu, Iurie Leancă, Natalia Gherman, Dorin Chirtoacă sau Monica Babuc, în speranța ca ei să aibă posibilitatea să continue reformele de modernizare a domeniilor în care activează. Cele 3 partide parlamentare (PLDM, PD, PL), care au venit în faţa electoratului cu un program pro-european şi au câștigat încrederea cetățenilor şi majoritatea mandatelor, aveau datoria să asigure împreună, drumul european al R. Moldova. Conform voinței populare şi rezultatelor scrutinului, se cerea să se constituie o Alianță majoritară pe principiile şi prevederile Acordului de Asociere RM-UE, dar în acest moment crucial pentru viitorul ţării, interesele geopolitice ale Kremlinului s-au intersectat cu interesele criminale ale rețelelor mafioto-oligarhice de la Chișinău de a jefui republica în continuare şi, în rezultat, a intervenit trădarea cea mare. În decembrie şi ianuarie, când alegătorii așteptau „nașterea în chinuri” a Alianței, cei din afară şi de acasă care ne vor răul, au conceput următorul plan diabolic: 1. A mima cursul european pentru a obține bani de la UE şi a nu trezi revolta alegătorilor, dar fără a atinge clanurile corupte, justiția, politicienii şi, în ansamblu, sistemul oligarhic; 2. A crea o Alianță parlamentară minoritară care să dea vina permanent pe Ghimpu şi să justifice eșecurile lor în implementarea reformelor de bază în justiție, economie, agricultură, dezvoltare comunitară etc.; 3. A minți şi prosti cetățenii moldoveni prin propagandă şi mass-media docilă că Alianța „Moldova Europeană” e făcută doar din PLDM şi PD, fără comuniști, deşi, în realitate, ultimul cuvânt în orice decizie politică e după Voronin.

În fond, rezultatele acestui plan se rezumă la profanarea ideii de integrare europeană în societatea moldovenească, compromiterea Acordului de Asociere RM-UE, nedepunerea cererii de aderare, şi, în final, schimbarea orientării politice a R. Moldova dinspre Europa către Rusia, chiar dacă majoritatea alegătorilor au votat pentru apropierea de Uniunea Europeană. Aşa-zisele negocieri au fost întinse mai bine de 2 luni pentru a crea o stare de apatie în societate, pentru a ațipi vigilența cetățenilor şi a evita protestele de masă ale alegătorilor trădați şi, de a prezenta mascarada şi circul lor din Parlament, ca pe o „salvare” a R. Moldova.

Situația reală nu e gravă, ci foarte gravă, fiindcă este uzurpată voința majorităţii alegătorilor exprimată la 30 noiembrie 2014, se dă cu tifla în sacrificiile tinerilor din aprilie 2009 şi se calcă în picioare zbaterile de peste un sfert de veac a tuturor moldovenilor, care au luptat pentru independență, libertate, democrație şi integrare europeană. Tot ce s-a produs după alegerile parlamentare e mai mult decât un naufragiu rușinos al „democraților”, e un faliment total al autorilor şi formațiunilor politice implicate în deturnarea cursului european al R. Moldova.

E o iluzie că poporul poate fi mințit la infinit: faptele arată încotro vă îndreptați, pretinși europeni. Explicaţi-ne cum o să faceți reforme în justiție când aveți în Parlament doar 42 de mandate, când pentru a vota o lege organică vă trebuie, cel puţin, 51 de voturi? Cum şi cu cine aţi pornit la drum? De ce naşteţi un guvern minoritar fără o acoperire politică? Dacă aveți înțelegeri, aranjamente cu comuniștii, ieșiți în public şi spuneți întregii societăți! De ce prostiți oamenii necăjiți şi chinuiți de viaţa de coşmar, pe care le-aţi creat-o? Dacă aveți spaimă de legile din Europa, dacă știți că unii dintre voi ați adunat averi furate, dacă în Uniunea Europeană nu puteți dicta justiției să vă protejeze hoțiile, ieșiți în faţa oamenilor şi spuneţi-le deschis că preferaţi împărăția lui Putin, fiindcă acolo toţi tâlharii şi groparii propriului popor şi stat, ca Ianucovici, sunt protejați. De ce nu aveți curaj să recunoașteți că în următorii 4 ani veţi jupui R. Moldova împreună cu comuniștii? Ne-ați furat votul ziua în amiaza mare şi acum așteptați recunoștința noastră că ați salvat R. Moldova? Încetați să îndobitociți oamenii ca Dodon şi să vă bateți joc de poporul disperat.
Astăzi, ceea ce trebuie să înţelegem cu toții, este că cei care s-au dat drept europeni şi ne-au cerut votul, nu ne duc în Europa, ci în Rusia mafiotă şi coruptă a lui Putin. Dodon o spune în faţă, iar pseudo-democrații nu au nici atâta curaj, ci stau în spatele lui Voronin şi ne spun gogoaşe cât sunt de anticomuniști şi europeni. Aruncaţi-vă masca, fariseilor! Aţi adus R. Moldova la un naufragiu rușinos. Voi, mogulilor şi oligarhilor, după ce aţi ars Declarația de Independenţă, aţi pus la cale să ardeţi şi Acordul de Asociere RM-UE. N-o să vă meargă! Să nu credeți că sunteţi pe veci în afara răspunderii pentru faptele voastre.

Alecu RENIŢĂ, semnatar al Declaraţiei de Independenţă a R. Moldova

IMG_4362

IMG_4263

admin

Niciun comentariu pana acum.

Fii primul care lasa un comentariu.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *