AJTR
Dinspre și despre Thailanda, vești bune! Dinspre și despre Thailanda, vești bune!
București, Autoritatea pentru Turism a Thailandei, 12 mai 2022 Mulți dintre noi scrutăm internetul în așteptarea unor perspective mai lejere de a călători în... Dinspre și despre Thailanda, vești bune!

București, Autoritatea pentru Turism a Thailandei, 12 mai 2022

Mulți dintre noi scrutăm internetul în așteptarea unor perspective mai lejere de a călători în Asia de sud-est. Ei bine, începând cu 1 mai 2022, s-a decis eliminarea majorității restricțiilor în privința accesului în Thailanda și au rămas în vigoare doar cele două scheme detaliate mai jos. Așadar, vom avea acces liber în Țara Zâmbetelor!

Pentru sosirile internaționale se vor aplica două scheme de acces personalizat:

  1. Călătorii vaccinați cu schema completă* nu vor mai fi obligați să prezinte dovada unui test RT-PCR negativ făcut înainte de sosire și nici nu vor fi nevoiți să facă testul la sosire. Cerința este doar să se înregistreze pe https://tp.consular.go.th/ și să obțină codul QR emis de Thailand Pass în baza certificatului de vaccinare și a poliței de asigurare cu acoperire de minimum 10.000 USD (redusă de la 20.000 USD). Odată sosiți în Thailanda, li se va permite intrarea și apoi sunt liberi să călătorească oriunde în Regat.
  2. Călătorii care nu sunt vaccinați (sau nu sunt vaccinați cu schema completă) nu vor mai fi nici ei obligați să prezinte dovada unui test RT-PCR negativ făcut înainte de sosire și nici nu vor fi nevoiți să facă testul la sosire. Aceștia trebuie însă să se înregistreze pentru un Thailand Pass cu o rezervare la hotel de 5 zile și o poliță de asigurare cu acoperire de minimum 10.000 USD (redusă de la 20.000 USD). Odată ajunși în Thailanda, vor rămâne în carantină timp de 5 zile și vor efectua un test RT-PCR în ziua a 5-a. Excepție fac călătorii nevaccinați ce încarcă online pe Thailand Pass dovada unui test RT-PCR negativ efectuat cu 72 de ore înainte de călătorie. Ca și celor complet vaccinați, și lor și li va permite să călătorească oriunde în Regat.

Ambele categorii de călători sunt sfătuiți să respecte cu strictețe standardele de sănătate și siguranță. Dacă prezintă simptome asemănătoare COVID, să se testeze; în cazul unui rezultat pozitiv, vor trebui să primească tratamentul medical adecvat.

În așteptarea altor vești bune, echipa Autorității pentru Turism a Thailandei vă dorește inspirație în alegerea traseelor și destinațiilor siameze care își așteaptă oaspeții!

  • Schema completă de vaccinare acceptată de autoritățile din Thailanda:


REPRESENTATIVE OFFICE OF TOURISM AUTHORITY OF THAILAND FOR ROMANIA AND BULGARIA
Str. Pictor Rosenthal nr. 23, 011933 Bucharest, ROMANIA
E-Mail: [email protected] Internet: www.thailanda.ro www.tajland.travel www.tailand.travel