AJTR
Alpin Film Festival și Salvamont România va invită la conferința „Medicină la altitudine” Alpin Film Festival și Salvamont România va invită la conferința „Medicină la altitudine”
Alpin Film Festival în parteneriat cu Salvamont România – Dispeceratul Național Salvamont anunță conferința „Medicină la altitudine”, eveniment care va avea loc joi, 26... Alpin Film Festival și Salvamont România va invită la conferința „Medicină la altitudine”

Alpin Film Festival în parteneriat cu Salvamont România – Dispeceratul Național Salvamont anunță conferința „Medicină la altitudine”, eveniment care va avea loc joi, 26 ianuarie 2017, de la ora 11:00, la Hotelul Carmen din Predeal. Conferința va fi prezidată de doctor Nicolae C. Dimache. Temele ce vor fi dezbătute în această conferință vor fi legate de aspectele fundamentale ale fiziologiei organismului uman expus la mare altitudine, procesele de aclimatizare, patologiile provocate de hipoxie și de condițiile de mediu, noțiuni practice de prevenire și tratament a maladiei de altitudine.

Cele mai înalte vârfuri muntoase din România nu depășesc cu mult 2500 m, dar, tot mai mulți turiști și alpiniști români călătoresc în țări cu vârfuri muntoase de peste 3000 m altitudine. Spre exemplu, în America Latină, platoul andin și Anzii presupun expunerea la altitudini cuprinse între 3000 și 6000 m. În Asia, vârfurile din regiunile himalayene ajung până la 8000 m altitudine.

Expunerea la aceste valori de altitudine presupune pentru om înfruntarea unor condiții de mediu ostile, hipoxia (lipsa de oxigen), temperaturi foarte scăzute, iradiații solare, deshidratarea și epuizarea.

Nicolae C. Dimache prezintă conferința „Medicină la altitudine” atât din prisma medicului, specialist în endocrinologie, cât și ca fost alpinist de performanță. Absolvent al Facultății de Medicină din București, promoția 1966, doctorul Nicolae Dimache a emigrat în 1969 în Italia, unde s-a specializat în endocrinologie la Pavia și a practicat medicina internă până la pensionare în zona din nordul Italiei.

Pasionat de munte, face numeroase ture de cățărare și ascensiuni în Alpi, escaladând aproape toate vârfurile de 4000 de metri și participând la numeroase expediții extra-europene, unde a cucerit vârfuri de peste 7000 m altitudine.

Alături de doctorul Nicolae C. Dimache, la conferința „Medicină la Altitudine” se vor aduce în discuție cele mai importante aspecte medicale și noțiuni practice de prevenire și tratament a maladiei de altitudine.

Vă așteptăm la conferință, joi, 26 ianuarie 2017, de la ora 11:00, la Hotel Carmen în Predeal.
Pentru înscrieri și detalii: alpinfilmfestival.ro