AJTR
Andaluzia Andaluzia
Ghid dintr-o perspectivă personală prin Andaluzia, ideal ca însoțitor de drum pe traseele celor mai cunoscute puncte de atracție turistică: Sevilla, Córdoba, Antequera, Ronda,... Andaluzia

Scurtă descriere

Ghid dintr-o perspectivă personală prin Andaluzia, ideal ca însoțitor de drum pe traseele celor mai cunoscute puncte de atracție turistică: Sevilla, Córdoba, Antequera, Ronda, Málaga, Granada, Almería, Gibraltar, Alpujarras și renumitele ei sate albe. Concomitent, servește drept compendiu de teme specifice zonei, cum ar fi arta flamenco, pelegrinajele de Paști, cultivarea măslinului și viței de vie, corida, tema țiganilor sau a regimului dictatorial franchist.

Tradiții, obiceiuri, istorie, mentalități, pe fondul descrierii toponimiei acestor locuri unice în lume, reunite într-un mănunchi de povestiri cu har, care merg direct la inimă, scrise într-un stil inconfundabil, cu spirit de observație fin și cu umor.

Cartea dispune de pictograme, care ușurează răsfoitul și găsirea rapidă a paginilor corespunzătoare fiecărei teme sau zone. În format de buzunar, dar cu litera de dimensiuni ușor de descifrat, se transformă în instrument de lucru și ghid ideal prin cea mai faimoasă parte a Spaniei, superba Andaluzie.

Andaluzia este o carte despre orașe, muzee, sate și priveliști, dar și cu incursiuni (nepedante) în istorie și cultură, gastronomie, obiceiuri locale, psihologia locuitorilor. Cartea are două părți, de o simetrie aparentă, reflectând subiectul din două perspective diferite. Prima, intitulată „Andaluzia – paso a paso” (pas cu pas), dezvăluie gradual toponimia locurilor, forma lucrurilor care se perindă prin fața ochilor, pe măsura parcurgerii traseelor alese. A doua ,„Andaluzia – poco a poco” (puțin câte puțin), descrie fondul, ceea ce nu se vede la prima vedere, tradițiile, obiceiurile, mentalitățile și istoriile, pe scurt, acele elemente care rotunjesc imaginea de ansamblu, individualizând ceea ce ne-am obișnuit să denumim generic „sufletul andaluz”. (Citat, Acad. Mat. Gheorghe Păun, Curtea de Argeș)