AJTR
Bălănoaia: Identități și experiențe dunărene Bălănoaia: Identități și experiențe dunărene
Cine ajunge la Bălănoaia nu se oprește doar în acest sat aparținător comunei Frătești. Și nici nu pleacă pușcă mai departe fără a... Bălănoaia: Identități și experiențe dunărene

Articol în cadrul Proiectului ROBG – 502

Text: Mihai OGRINJI

Cine ajunge la Bălănoaia nu se oprește doar în acest sat aparținător comunei Frătești. Și nici nu pleacă pușcă mai departe fără a poposi prin rezervația parc – o frumoasă bucată de pădure, cu mulți stejari impresionanți -,  pe mal cu apă, stuf și o barcă cu roată (la Hanul Cosminului), la câte o biserică ce-ți aține calea, la bariera căii ferate – pe aici trece trenul spre Giurgiu (mă rog, atât cât trece, mai ales câte un marfar). Și poate mai cu seamă la Muzeul rural din Frătești, satul de reședință al comunei.

Proiectul dedicat promovării turistice a celor 10 sate giurgiuvene ne-a oferit un astfel de periplu de-a dreptul încântător, absolut neașteptat, și nu pot decât să o felicit pe doamna Clara Mărculescu, coordonatoarea Programului, pentru inspirația și știința cu care a ales cele 10 localități: multă diversitate, numeroase obiective turistice care merită cu prisosință să fie scoase, metaforic vorbind, în calea călătorilor, oameni dinamici, de câmpie, iuți la vorbă și la faptă…

Citește continuarea aici.