AJTR
Din cuhniile Brâncoveanului… Din cuhniile Brâncoveanului…
A fost in vremea de cumpanire dreapta si cinstita a Brancoveanului, cand era fidel supus Sublimei Porti si il uita pe imparatul de la... Din cuhniile Brâncoveanului…

A fost in vremea de cumpanire dreapta si cinstita a Brancoveanului, cand era fidel supus Sublimei Porti si il uita pe imparatul de la Viena. A hotarat Maria Sa sa-si taie ulita dreapta prin maidanele si mahalalele targului, de la curtile cele vechi. Ordinul a fost dat si ispravnicia treburilor dinnauntrul a purces la treaba odata cu serbarea de la curtea Brancoveanului, langa Mitropolie. Printre zecile de bunatati culinare, servite la sarbatoarea de piatra de temelie, cel mai ravniti au fost muschiuletii de porc inveliti in costita afumata copti in frunza de laptuca cu zarzare la cuptor.

Tiganii robi, ajunsi mari cunoscatori ai bucatariei, cu adanca vocatie, crestau 10 muschiuleti de porc, crescuti numai pentru carne, porcii lungi cu cozi rasucite. Fiecare muschiulet in parte era uns nu numai cu sare si piper si mai ales cu mirodeniile ce erau la moda atunci: pelin, cuisoare, rozmarin, dafin, coriandru si chimion. La cuhnia ce era mult indepartata de casele Brancoveanului, in cuptorul larg pentru orice marime de tava, se asezau muschiuletii fara sa se atinga unul de celalalt, se bagau la cuptorul incins cu lemne si carbuni si friptura se controla cu o tepusa subtire de fier. Pe alta…………

Citește continuarea pe site-ul KERA CALIȚA