AJTR
Iarna, în Cișmigiul de altădată… Iarna, în Cișmigiul de altădată…
Imaginea pe care o aveți în „fața ochilor” nu este o pictură! Ci fotografia unei zile de „patinagiu pe Lacul Cișmigiu, din Bucuresci”, pe... Iarna, în Cișmigiul de altădată…

Imaginea pe care o aveți în „fața ochilor” nu este o pictură! Ci fotografia unei zile de „patinagiu pe Lacul Cișmigiu, din Bucuresci”, pe la începutul veacului trecut. Câtă lume – și ce lume! -, și câtă eleganță… Așa ceva nu prea mai vezi astăzi nici prin sălile de concert.

Nu mai sunt astăzi, e-adevărat, nici iernile de altădată, cu gerurile lor năprasnice de-ți înghețau și vorbele nerostite.

Patinajul nu era pe atunci o specialitate a copiilor, ci mai degrabă un exercițiu de comunicare al adulților, ba chiar al oamenilor în toată firea. 

Persoana din centrul imaginii nu-i altcineva decât Regina Maria, „soacra Balcanilor”, într-o companie selectă… Nu lipseau de pe gheață, desigur, nici principele-viitorul rege Carol al II-lea și sora sa Elisabeta, cea care avea să devină regina Greciei. (Fotografia este din anul 1912).

Mihai OGRINJI

Niciun comentariu pana acum.

Fii primul care lasa un comentariu.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *