AJTR
2. Perlele turistice ale României prin ochii a doi studenți bulgari de turism: Castelul Medieval Suceava 2. Perlele turistice ale României prin ochii a doi studenți bulgari de turism: Castelul Medieval Suceava
Călătoria noastră de vară a continuat spre nord, până la Suceava. În ciuda situației extraordinare, din cauza crizei de sănătate din acest an –... 2. Perlele turistice ale României prin ochii a doi studenți bulgari de turism: Castelul Medieval Suceava

Călătoria noastră de vară a continuat spre nord, până la Suceava. În ciuda situației extraordinare, din cauza crizei de sănătate din acest an – este vorba de Covid -, fluxul turistic dintre Bulgaria și România a fost mare. Unul dintre obiectivele noastre a fost să înțelegem cum barierele lingvistice pot fi depășite cel mai ușor. În cele din urmă, s-a dovedit că, odată ce o persoană vrea să fie deschisă către lume, comunicarea este posibilă. Multe dintre gazdele noastre vorbeau engleza sau franceza, ceea ce a făcut ca lucrurile să fie mult mai ușoare.

Suceava a fost capitala principatului medieval al Moldovei din 1391 până în 1564. Numele ei a fost menționat pentru prima dată în secolul al XII-lea, iar în 1388 orașul a devenit un important centru comercial pe drumul de la Lvov la Galați, pe Dunăre. Zidurile cetății au fost păstrate până în prezent. Desigur, ruinate, dar și parțial refăcute.

Castelul Suceava a fost reședința lui Ștefan cel Mare din 1457 până la moartea sa, în iulie 1504. Ștefan cel Mare a apărat independența micii sale țări față de Imperiul Otoman, căruia i-a provocat o înfrângere majoră în memorabila bătălie de la Vaslui din 1475. Marele domnitor moldovean, de religie ortodoxă, a ctitorit numeroase biserici și mânăstiri, dintre care multe au dăinuit până în prezent. Câteva dintre acestea se află înscrise pe lista Patrimoniului UNESCO. În timpul domniei sale, vestitul voievod a făcut consistente donații bisericilor de la Muntele Athos, între care și mânăstirea bulgară „Sf. Gheorghe Zograf”.

Fortificația de la Suceava a fost construită și extins în mai multe etape. Cetatea medievală originală, înălțată de domnitorul Petru I Mușat (c. 1375-c.1391), a fost finalizată în secolul al XIV-lea. Zidul din jurul cetății a fost înălțat în timpul domniei lui Ștefan cel Mare, între anii 1476-1478. Șanțul a fost excavat la sfârșitul secolului al XV-lea. Zidul din jurul șanțului a fost realizat în a doua jumătate a secolului al XV-lea. Zidurile din punctele principale au o grosime de până la 3,5 metri, ceea ce le-a făcut foarte rezistente la orice atac. Structura lor este impresionantă. Arhitectura clădirilor se arată remarcabilă, numai că au rezistat prin veacuri doar o parte din pereți, conservați într-o oarecare măsură. Cu toate acestea, atmosfera Cetății de scaun este captivantă. Ceea ce atrage grupuri mari de turiști în fiecare an.

Castelul este de interes pentru turiștii din Bulgaria.

Niciun comentariu pana acum.

Fii primul care lasa un comentariu.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *