AJTR
Ziua Naţională a Turismului Rural Ziua Naţională a Turismului Rural
În Duminica Floriilor sărbătorim Ziua Națională a Turismului Rural. Anul acesta am marcat aceste Sărbători stând acasă,dar gândindu-ne unii la ceilalți și la locurile... Ziua Naţională a Turismului Rural

În Duminica Floriilor sărbătorim Ziua Națională a Turismului Rural. Anul acesta am marcat aceste Sărbători stând acasă,dar gândindu-ne unii la ceilalți și la locurile minunate în care am fost și care ne așteaptă.

Prima aniversare a Zilei Naționale a Turismului Rural a avut loc în anul 2004. De atunci, ne-am bucurat să celebrăm această zi specială prin evenimente în localități precum: Fundata, Șirnea, Moieciu, Bran, Râșnov, Prejmer, Rucăr, Dragoslavele, Sărata Monteoru, Iași, Tismana, Peștișani, Horezu, Alba Iulia, Albac, Turia-Băile Balvanyos, Praid, Oituz, Focșani, Târgu-Neamț, Agapia, Sibiel, Rășinari, Botiza, Poiana Stampei, Ciocănești, Vama, Eșelnița, Crișan-Tulcea, dar și în Muzeul Național al Satului “Dimitrie Gusti” din București.

#StămAcasă și apoi… alegem satele românești!

Acum este important să stăm în case. Putem folosi acest timp pentru a planifica viitoarele vacanțe. Nu trebuie să le anulăm. Le reprogramăm.

Natura are răbdare cu noi și noi trebuie să avem răbdare să ne reîntâlnim cu ea. Diversitatea ei va atrage mereu călătorii spre destinații încărcate de povești, de istorie, de cultură și binecuvântate de natură..

„Tradițiile din satele românești dăinuie de mult timp, unele chiar de sute de ani. Ne-au așteptat și ne așteaptă și de acum înainte să facem cunoscută noilor generați  această autenticitate. Românii au fost întotdeauna bucuroși de oaspeți. Ospitalitatea nu se schimbă și o vom redescoperi când vom depăși cu bine această perioadă. Eforturile colegilor din ANTREC România s-au armonizat cu cele ale localnicilor, ale comunităților, cu toții înțelegând că este bine pentru toată lumea să valorificăm tradițiile.

Am reușit să păstrăm și să evidențiem o autenticitate cu care localnicii se mândresc, dar și o autenticitate cu care turiștii pot să interacționeze. Noi, familia ANTREC din toate colțurile țării, am reușit să unim toate acestea și să le promovăm sub formă de pachete turistice. Privim cu nostalgie spre începuturi și parcă mai ieri eram la mijlocul anilor ’90 când ne doream ca margaretele pensiunilor noastre să înflorească din ce în ce mai frumos pe harta turismului românesc și internațional. Și am reușit!” declară conf. univ. dr. Maria STOIAN-fondator ANTREC România.

Felicitări colegilor din ANTREC, proprietarilor de pensiuni și meșterilor populari pentru toate eforturile care, iată că s-au transformat de-a lungul anilor în satisfacții!

Prin revista „Vacanțe la țară vom continua să vă oferim număr de număr astfel de sugestii despre sejururi și vacanțe cu farmec.

Alegeți satele românești pentru viitoarele călătorii!