AJTR
28 noiembrie 2013, ora 18.30: Ești floare de dor, Basarabie – Expoziție de fotografie la București 28 noiembrie 2013, ora 18.30: Ești floare de dor, Basarabie – Expoziție de fotografie la București
În așteptarea vernisajului de la Muzeul Național al Țăranului Român îmi vin în gând vorbele lui Miron Costin: „Nasc și în Moldova oameni!” Și... 28 noiembrie 2013, ora 18.30: Ești floare de dor, Basarabie – Expoziție de fotografie la București

În așteptarea vernisajului de la Muzeul Național al Țăranului Român îmi vin în gând vorbele lui Miron Costin: „Nasc și în Moldova oameni!” Și ce oameni!

Alecu Reniță și Lucian Reniță – tată și fiu – sunt nu numai doi excelenți truditori ai scrisului, ci, în egală măsură, și remarcabili artiști fotografi. La Chișinău, Alecu realizează, de peste două decenii, revista „Natura”, una dintre cele mai consistente publicații de limbă română. S-a dovedit, încă dinainte de 1989, un veritabil erou al românismului de pe meleagul basarabean. Lucian întărește vechea zicală: așchia nu sare departe de trunchi!

Expoziția de fotografie de mâine – care va fi prefațată de un alt nume de referință al bătăliei pentru recuperarea și întărirea neamului nostru de dincolo de Prut, Mircea Druc – vă va convinge, dacă mai este cazul, de câtă forță poate să aibă „eternitatea de o clipă”. Adică, fotografia. Fotografia care luptă și zidește, fotografia făcută cu har, cu durere, cu nădejde.

 

 

Dragi prieteni, dragi membri ai AJTR, fiți și mâine alături de Alecu și Lucian la vernisaj, alături de Basarabia, cea dintâi provincie întoarsă, în 1918, între fruntariile noastre firești, alături de România dodoloață de ieri și de mâine. (Mihai Ogrinji)

Niciun comentariu pana acum.

Fii primul care lasa un comentariu.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *