AJTR
Congresul European de Turism Rural, 2012 Congresul European de Turism Rural, 2012
Cea de-a IV-a editie a Congresului European de Turism Rural va avea loc în perioada 7-10 octombrie 2012, la Piatra Neamt. Aceastã editie va... Congresul European de Turism Rural, 2012

Cea de-a IV-a editie a Congresului European de Turism Rural va avea loc în perioada 7-10 octombrie 2012, la Piatra Neamt.
Aceastã editie va fi desfãsuratã sub tema ‘Turismul inovativ – o nouã viatã pentru zonele rurale’, iar la eveniment vor participa 17 speakeri strãini si zece români, care vor sustine prezentãri în cadrul evenimentului. De asemenea, vor mai fi prezenþi 27 de membri ai Asociaþiei Nationale de Turism Rural, Ecologic ºi Cultural (ANTREC), circa 15 oficialitãti, precum comisarul european pentru Agriculturã, Dacian Ciolos, reprezentantul Casei Regale din România, reprezentanþi ai Ministerului Dezvoltãrii Regionale si Turismului (MDRT), Ministerului Agriculturii si Dezvoltãrii Rurale (MADR), oficiali din Rusia, Moldova si Ucraina.
La eveniment vor mai fi prezenþi circa 120 participanþi strãini, 50 de participanþi români din tarã, circa 70 de persoane care participã la expozitiile de mâncãruri tradiþionale si artã popularã si la spectacolul folcloric din ziua deschiderii congresului, circa 50 de participanti din judet, precum prefect, primari, directori de instituþii publice, asociatii în domeniu, si circa 100 de expozanti la Târgul de Turism din ziua a doua si a treia a Congresului.
În cadrul Congresului vor avea loc, printre altele, patru seminarii pe diverse teme si excursii în zonã.