AJTR
Noi aparitii: „Romania Balneo-Turistica” Noi aparitii: „Romania Balneo-Turistica”
Text: Valentin Tigau Iata un album exceptional, atat din punct de vadere al informatiei cat si al prezentarii grafice,pe care ni-l ofera Editura Royal... Noi aparitii: „Romania Balneo-Turistica”

Text: Valentin Tigau

Iata un album exceptional, atat din punct de vadere al informatiei cat si al prezentarii grafice,pe care ni-l ofera Editura Royal Company, ca o meritata compensatie pentru lungile asteptari legate de o mai nuantata si completa cunoastere a valorilor nationale. „Romania Balneo-Turistica” este fructul colaborarii dintre mari profesionisti ai domeniului: o editura de prestigiu, Royal Company, doi autori inconfundabili, adevarati „stalpnici moderni” ai acestei ramuri a turismului – dr. Nicolae Teleki si dr. Laviniu Munteanu – dar si o serie de fotografi admirabili.

Rezultatul acestei colaborari poate fi identificat inca din primele pagini ale albumului care descrie 68 de statiuni balneo-climaterice si climatice din Romania; un album care se priveste si se citeste cu egala curiozitate si placere. „Continutul complex al lucrarii, scrie , in prefata, directorul editurii Royal Company, prof.dr Petre Baron, abordat intr-o maniera moderna de prezentare, centrat pe forma de turism cea mai performanta – turismul balnear – se adreseaza unui public adecvat: numeros, variat, dornic de informare. Acest public va cuprinde atat prestatorii cat si beneficiarii- romani si straini – ai serviciilor turistice. El se completeaza, dupa cum este de dorit, cu persoanele, deloc putine, aflate in seria deciziilor pe plan local si la nivel national, chiar guvernamental.”

Adevarata Biblie noua a turismului balnear romanesc, Albumul editat la Royal Company acopera, intr-o forma moderna si academica, un loc gol in fondul turistic romanesc de baza, fond unic dar insuficient promovat si aproape necunoscut peste hotare.

Avantajul major al editiei este, totodata, prezentarea tuturor acestor bogatii nationale incomensurabile in doua limbi: romana si engleza, ceea ce califica travaliul cercetatorilor si editorilor romani pentru o sfera mai larga – europeana si mondiala.