AJTR
Pavel Shabalin: „Alpinismul se termina acolo unde se termina oxigenul”. Cupa Mondiala de Escalada pe Gheata, ziua a II-a Pavel Shabalin: „Alpinismul se termina acolo unde se termina oxigenul”. Cupa Mondiala de Escalada pe Gheata, ziua a II-a
Ieri, pentru Cupa Mondiala de Escalada pe Gheata a avut loc ziua a doua de desfasurare. O zi dedicata continuarii probelor de calificare la... Pavel Shabalin: „Alpinismul se termina acolo unde se termina oxigenul”. Cupa Mondiala de Escalada pe Gheata, ziua a II-a

Ieri, pentru Cupa Mondiala de Escalada pe Gheata a avut loc ziua a doua de desfasurare.
O zi dedicata continuarii probelor de calificare la barbati si femei. Elementul de noutate a fost dat de schimbarea vremii care a adus ninsoare pe tot parcursul zilei, fenomen care n-a stanjenit, insa, desfasurarea concursului.
Calificarile au creat, deja, un tablou preliminar al celor mai buni cataratori care se vor confrunta, azi, sambata, in ultimele semifinale si in finale.

In marja Cupei, membrii A.J.T.R. acreditati pentru comentarea evolutiilor, au avut prilejul sa stea de vorba cu o serie de personalitati ale lumii alpinistilor.
Cel care a urcat pe Everst, rusul Pavel Shabalin ne-a spus, intr-un interviu, ca Busteni este un loc minunat in care revine, mereu, cu acceasi placere. Desi a escaladat Everestul prin Nord, descoperind un nou traseu, Shabalin spune ca alpinismul se termina acolo unde se termina si oxigenul. Adept al teoriei ca escalada e o vocatie, el crede, totodata, ca performanta fara atractia magica a inaltimilor nu e posibila.

Vom prezenta, acest interviu, dar si altele, pe saiturile www.presadeturism.ro si www.vacantierul.ro.