AJTR
Târgul de Turism al României – 14-17 noiembrie 2013 Târgul de Turism al României – 14-17 noiembrie 2013
Astăzi se deschide cea de-a 30-a ediţie a Târgului de Turism al României, care este dedicată mai ales promovării şi vânzării vacanţelor pentru sărbătorile... Târgul de Turism al României – 14-17 noiembrie 2013

Astăzi se deschide cea de-a 30-a ediţie a Târgului de Turism al României, care este dedicată mai ales promovării şi vânzării vacanţelor pentru sărbătorile de iarnă, dar dă şi startul vânzărilor de vacanţe pentru sezonul de primăvară şi vară 2014.

„Vorbind despre ANAT, 55 de agenţii de turism membre, prezente la această ediţie a TTR, au venit cu ofertele de vacanţă pentru toţi cei care vizitează Târgul în cele 4 zile în care acesta este deschis. Foarte multe agenţii sunt prezente şi cu partenerii străini din ale căror ţări se lansează ofertele de vacanţă, parteneri din Turcia, Grecia, Dubai, Spania şi nu numai atât.
În topul vânzărilor de până acum, din România, regăsim: Valea Prahovei şi zona Bran-Moeciu, apoi Bucovina, Mărginimea Sibiului, Braşovului şi împrejurimile lui, zone unde tradiţiile şi-au păstrat autenticitatea şi unde obiceiurile petrecerii sărbătorilor de iarnă sunt incluse în pachetele turistice.

1-IMG_5221
Pentru vacanţele din străinătate sunt oferte pentru Crăciunul şi Revelionul 2014. Se vând foarte bine destinaţiile care beneficiază de linii charter, destinaţiile mai apropiate de România, în care zborul are o durată mai scurtă – două, trei ore maximum – şi unde tarifele de vacanţă sunt negociate pentru grupuri mai mari, ceea ce înseamnă tarife mai mici pentru pachetul turistic de Crăciun sau Revelion.
În continuare se păstrează proporţia de trei la unu între turiştii care aleg ca destinaţie de vacanţă România şi cei care aleg străinătatea.
3-IMG_5234

Vor fi prezente la TTR şi asociaţiile de promovare a turismului din România: Prahova, Bucovina, Neamţ, Maramureş, Buzău, Râşnov, Gorj,  Sighişoara şi Sibiu…
În cadrul acestui eveniment vor fi oferte de vacante pentru toate bugetele şi pentru toate preferințele, reducerile oferite de către participanți fiind cuprinse între 35 şi 40%. Pentru destinațiile interne, preţurile pornesc de la câteva sute de lei până la peste 4.000 de lei, în funcție de durata sejurului şi de condiţiile oferite”, aflăm de la doamna Corina Martin – vicepreședintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din Romania.

Domnul Dragoş Răducan – vicepreședintele zonei București – Ilfov a Federației Patronatelor din Turismul Românesc ne spune că „Pentru această participare mediul de afaceri – agenţii, hoteluri, pensiuni – vor cheltui peste 1,5 milioane de euro, bani ce vor fi investiţi mai mult în imagine, pentru că acesta este mai mult un târg de imagine şi mai puţin de vânzări imediate. Biletele pentru Crăciun şi Revelion sunt aproape epuizate, TTR-ul fiind programat la o dată foarte târzie. Sper ca anul viitor acest lucru să se schimbe.

2-IMG_5233

Din păcate, vizitatorii vor mai putea vedea acum ce ar fi putut să cumpere dacă ar fi achiziţionat aceste pachete turistice în octombrie! Efortul financiar al participanţilor la târg este foarte mare; este un efort făcut în încercarea de a-şi menţinere afacerea în turism, pentru că venim dintr-un an nu foarte bun. Toate creşterile economice trâmbiţate nu prea s-au văzut în turism. O mare problemă este instabilitatea fiscală”.

Nu ştiu pe ce criterii se face programarea Târgului de Turism al României, dar nu pot să nu-i dau dreptate domnului Dragoş Răducan când ne spune că mijlocul lui noiembrie este o dată mult prea târzie pentru achiziţionarea vacanţelor de iarnă în general şi ale celor de sărbători în particular. Cu toate acestea, am privit întotdeauna vizitarea Târgului de Turism al României ca pe o vacanţă în care pot să mă plimb de la un capăt la altul al României şi de la un capăt într-altul al lumii, plătind doar un bilet de 15 lei!

Astăzi, la ora 11.00, are loc deschiderea oficială a Târgului de Turism al României.
Programul de vizitare:
14 – 16 noiembrie 2013 între orele 10.00 – 18.00
17 noiembrie 2013 intre orele 10.00 – 16.00

Niciun comentariu pana acum.

Fii primul care lasa un comentariu.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *