AJTR
Târgul de Turism al României – Ediția primăvara 2014 Târgul de Turism al României – Ediția primăvara 2014
S-a dat startul celei de-a 31 ediții a Târgului de Turism al României. Inaugurarea a fost oficiată de diriguitorii industriei ospitalității românești, în frunte... Târgul de Turism al României – Ediția primăvara 2014

S-a dat startul celei de-a 31 ediții a Târgului de Turism al României. Inaugurarea a fost oficiată de diriguitorii industriei ospitalității românești, în frunte cu domnul Răzvan Filipescu, președintele Autorității Naţionale pentru Turism, ca și de o serie de cunoscute personalități în domeniu, între care foștii secretari de stat „la turism” – doamna Lucia Morariu, președinte al ANAT ori domnul Nicu Rădulescu, președinte al OPTBR -, dar și de aparițiile mai noi în fruntea unor asociații nonguvernamentale, precum domnul  Mohammad Murad, președinte al FPTR ori domnul Mișu Chiruc, președinte al ANTREC. Fapt îmbucurător, a fost prezentă, de asemenea, doamna Maria Grapini, ministru al turismului până de curând.

IMG_6815

În câteva cuvinte, Târgul de Turism al României din această primăvară înseamnă prezența a 280 de companii, reprezentând 24 de țări, de pe mai multe continente. Le amintim, fără nici o ordine anumită, ca pe o posibilă atracție în sine: Macedonia, Bulgaria, Muntenegru, Croația, Turcia, Grecia, Ucraina, Austria, Italia, Polonia, Cipru, Serbia, Moldova, Marea Britanie, Ungaria, Israel, Iordania, Olanda, Cehia, China, Maroc, Malaezia, Egipt. Desigur, cu voia dumneavoastră, și România. Șase pavilioane expoziționale – în care toate reprezentantele turistice ale acestor țări își vor exersa, timp de patru zile, toate farmecele promoționale – însumează o suprafaţă de 16.000 de m². Există, de asemenea, și un spaţiu exterior destinat întrecerilor sportive. În sfârșit, și un amănunt care interesează pe toată lumea: reduceri de până la 50% la ofertele early-booking.

IMG_6888

Puțin detaliu. În pavilioanele C1, C2, C3, C4, C5 și C6, de la ofertele pentru sărbătoarirea Paștelui sau pentru mini-vacanța de 1 mai, până la alegerea unui concediu pe perioada verii, vizitatorii își pot alege pachetul dorit care, pentru fiecare caz în parte, poate cuprinde, în cadrul ofertelor personalizate, reduceri incluse pentru familii, tineri sau pensionari. Nu vor lipsi nici ofertele pentru concedii petrecute în zonele montane, pe litoralul românesc, în stațiunile balneoclimaterice autohtone, dar și în Grecia, Turcia, Spania, Bulgaria, China, India, Maroc, Malaezia și nu numai. Cu amănunte, sperăm, pline de culoare, ritm și ispite vom reveni în cel mai scurt timp.

IMG_6859

Oricum, ca de fiecare dată, și acum vizitarea Târgului de Turism al României înseamnă, în sine, o interesantă plimbare prin frumoasele zone turistice din România sau de pe meridianele lumii. Merită o încercare. Fie ea și… platonică.

Mihai VASILE